De Heilige Familie als voorbeeld
Gebed voor de families

Mijn welbeminden! De Heilige Familie is en blijft altijd het voor­beeld waar we ons op moeten oriĆ«nteren. Vader, moeder en kinderen vormen een familie. Maar ook de Kerk is een familie. Ook de Kerk heeft een vader en moeder: De Moeder is de Kerk; de Eerste van de Kerk is de Vader, dat is normaal gesproken de Paus of wie GOD aanstelt.

Het is voor mij vaak een grote zorg en een diepe pijn, omdat in de families niet dienovereenkomstig wordt geleefd. Er zijn families waar vader en moeder zich wederzijds ver­schrikke­lijke dingen  naar het hoofd slingeren. Hebben Jozef en Maria dat gedaan? Hebben wij het recht de anderen zo te behandelen, hoewel wij toch ook fouten en zonden hebben? Vergeten we, dat wij zelfs fouten hebben die we niet eens kennen? Dat iedereen een ander karakter heeft waaruit hij niet kan vluchten? En wegens zoiets maakt men ruzie. Ook ieder kind heeft een ander karakter.

Waarom denken familieleden er vaak zo weinig aan dat ze kunnen sterven? Laten we eens aannemen dat de huwe­lijks­partner of een kind ... mehr

Preek van de Zwaard-Bisschop

Januari 2018